Μουσείο Καϊρου

Χρονολογία

2002

Διεύθυνση

ΚΑΪΡΟ

ΝΕΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑ'Ι'ΡΟΥ (G.E.M.)

Συμμετοχή στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το Νέο Μουσείο Καΐρου (G.E.M.)

Ο σχεδιασμός του μουσειακού χώρου περιλαμβάνει στους στόχους του την απλούστερη και ευκολότερα κατανοητή διαδρομή για τους επισκέπτες, με άπειρες αντίστοιχες διαδρομές για την εύκολη πρόσβαση σε κάθε έκθεμα, τον φυσικό φωτισμό σε κάθε έκθεμα, την δυνατότητα να παρεμβάλετε η εικονική πραγματικότητα πλάι στα πραγματικά εκθέματα, την απλή και φιλική προς τον επισκέπτη του μουσείου διάταξη της κάτοψης.

O διαχωρισμός των εκθεμάτων γίνεται σε μόνιμες εκθέσεις στον όροφο και προσωρινές εκθέσεις στο ίδιο επίπεδο με τις αποθήκες αρχαιολογικού υλικού και τα εργαστήρια. Οι εκθέσεις και οι περιοχές συντήρησης των εκθεμάτων βρίσκονται στη Δύση και οι εμπορικές περιοχές, το διοικητικό και επιστημονικό κέντρο μαζί με το θεματικό πάρκο βλέπουν την Ανατολή.

Το Συνεδριακό Κέντρο είναι προσβάσιμο και από την κεντρική είσοδο και από την ξεχωριστή δική του είσοδο, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από το μουσείο.

Η είσοδος στη μόνιμη έκθεση γίνεται από ένα ανηφορικό και σταδιακά απομειούμενο διάδρομο, ο οποίος καταλήγει σε μια μαγική θέα, αυτή των Πυραμίδων.

Τα υλικά που προτείνονται για το κέλυφος είναι το ενισχυμένο σκυρόδεμα και οι επενδύσεις αλουμινίου, για τους τοίχους είναι η επένδυση γρανίτη και για την σφαίρα το ανοξείδωτο ατσάλι.

 

Φωτογραφίες

Δείτε το στον χάρτη