Σαμαράδες

Στάδιο Έργου

Μελέτη

Χρονολογία

2009-2010

Διεύθυνση

Εύβοια

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3* (βάση του νόμου για τα παραδοσιακά κτίσματα), ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΘ' ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ

 

Το έργο αφορά την αποτύπωση και αποκατάσταση 5 υφισταμένων κτιρίων τα οποία βρίσκονται εντός των 800 μ από το κέντρο του σημερινού οικισμού Δροσιάς Κριεζών, στην θέση με την επωνυμία «Σαμαράδες» και την παράλληλη αλλαγή χρήσης τους σε ξενοδοχειακή μονάδα Αγροτουριστικού τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων κατηγορίας 3*. Μελετήθηκε ή παράλληλη προσθήκη σε κάποιες περιπτώσεις καθ' ύψος ή κατ' επέκταση των κτιρίων καθώς και η εκ νέου κατασκευή του κτιρίου κοινόχρηστων χώρων του συγκροτήματος και του κτιρίου ΗΜ εγκαταστάσεων. με χρήση αντιστοίχων υλικών (πέτρα, σκεπή από σχιστόλιθους και ξύλινα κουφώματα).

Οι αύλιοι χώροι των κτιρίων ενοποιούνται σε τέσσερις ομάδες έτσι ώστε να διευκολύνεται η προσπέλαση από το ένα κτίριο στο άλλο και να δημιουργούνται άνετοι κοινόχρηστοι χώροι με ενιαίες διαμορφώσεις (πλακόστρωτα, πεζούλες καθιστικά κάτω από δέντρα κλπ).

Οι προσθήκες που προτείνονται γίνονται βάσει της μαρτυρίας των ιδιοκτητών και γενικά η ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων έχει όλα τα αυθεντικά παραδοσιακά στοιχεία.  Οι πελάτες θα έχουν την εντύπωση ότι ζούν στο χωριό και θα μπορούν να παρακολουθούν (και να συμμετέχουν) σε παραδοσιακές δραστηριότητες (παραγωγή ψωμιού, παραδοσιακών εδεσμάτων, καλλιέργεια και συγκομιδή κλπ)

 

Φωτογραφίες

Δείτε το στον χάρτη