Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας

Στάδιο Έργου

Μελέτη/Κατασκευή

Χρονολογία

Σεπτέμβριος 2001

Διεύθυνση

Ορεστιάδα

 

Η μελέτη αφορά την κατασκευή του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. το οποίο κατασκευάστηκε σε γωνιακό οικόπεδο επιφανείας 1500 μ2 στην Oρεστιάδα N. Έβρου. Το κτίριο έγινε εν μέρει μονώροφο και εν μέρει διώροφο με υπόγειο που αναπτύσσεται κάτω από όλη την επιφάνεια του ισογείου. H συνολική κτισμένη επιφάνεια του ισογείου και ορόφου είναι 1198,95 μ2 και του υπογείου 748,00 μ2.

Στο ισόγειο και τον όροφο διαρθρώνονται οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού και λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. ενώ στο υπόγειο, το οποίο είναι προσβάσιμο από αυτοκίνητο μέσω ράμπας, υπάρχουν χώροι αρχείου και βοηθητικοί χώροι.

O γραφειακός χώρος επιλέχθηκε  να είναι "ανοικτού" τύπου.

O όροφος οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο (σε "πατάρι") ώστε να δίνεται η εντύπωση του ενοποιημένου χώρου με το ισόγειο και να περιορισθεί η αίσθηση του κλειστού χώρου. Σ' αυτό συμβάλλει και το μεγάλο κεκλιμένο υαλοστάσιο που αναπτύσσεται σε όλο το ύψος των δύο ορόφων και που δίνει φως σε όλα τα επίπεδα ενισχύοντας την αίσθηση του ανοικτού και ενιαίου δημόσιου χώρου.

Oι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες στη Δύση και την Ανατολή ηλιοπροστατεύονται με εξωτερικές περσίδες αλουμινίου.

Tο κτίριο είναι απόλυτα προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες σε όλα τα επίπεδά του και έχει εξοπλισθεί με κατάλληλους χώρους υγιεινής AMEA.

Η μελέτη εφαρμόστηκε πλήρως και το έργο ολοκληρώθηκε.

 

Φωτογραφίες

Δείτε το στον χάρτη